Przepis na sukces na gastronomicznym rynku

659
0
Share:

Pyszna kuchnia i dobra lokalizacja to tylko część czynników, które wpływają na komercyjny sukces restauracji albo kawiarni. Kluczową rolę odgrywa wystrój. To właśnie meble, dodatki i kolorystyka kształtujące nastrój sprawiają, że klienci czują się swobodnie i dobrze. Jak urządzić kawiarnię, żeby przyciągnąć uwagę gości i wyróżnić swój biznes z tłumu podobnych do siebie miejsc?

Konkretnie i na czasie

Aby wnętrze było atrakcyjne, powinno współgrać z obowiązującymi trendami w architekturze wnętrz. Hitem ostatnich sezonów są wnętrza w stylu skandynawskim, eko albo minimalistycznym. Szczególnie godnymi uwagi są przestrzenie w aranżacjach industrialnych – surowe ściany z cegły, metalowe meble, wszechobecny beton i szkło to prosta, ale niezwykle efektowna mieszanka, która jest pewnym przepisem na modne i stylowe wnętrze. Na równoległej szali z surową techniką stoi domowe ciepło. Jasna kolorystyka, duży udział drewna, białe meble z pastelowymi poduszkami sprawiają, że wnętrze jest przytulne i efektowne. Ciekawy efekt uzyskasz, jeśli przy jednym stoliku ustawisz różne, pozornie niepasujące do siebie fotele lub krzesła. Pamiętaj, żeby w urządzaniu wnętrza być wiernym jednej stylistyce i nie wprowadzać elementów, które mogłoby zakłócić spójną wizję.

Ogródek – wizytówka lokalu

Ważną częścią każdego punktu gastronomicznego jest ogródek. To właśnie zewnętrzna część restauracji lub kawiarni jest wizytówką, która decyduje o tym, czy przechodzień zdecyduje się wstąpić do Ciebie na kawę. Ekskluzywne meble ogrodowe wykonane z technorattanu będą nie tylko ozdobą, która wniesie do przestrzeni estetyczną wartość, ale również praktycznym i funkcjonalnym wyposażeniem, które będzie służyć przez długie lata. Oprócz tradycyjnych krzeseł i stołów warto wprowadzić elementy, które urozmaicą nieco aranżację. Wygodna kanapa z technorattanu albo designerska huśtawka z pewnością będą ulubionym miejscem klientów!

Share: